Juridische Zaken1 okt '12 15:34

Moszkowicz opnieuw voor tuchtrechter

Auteur: Marjan van den Berg

Bram Moszkowicz moet opnieuw voor de tuchtrechter verschijnen, dit keer voor het beledigen van een rechter.

Op 17 oktober moet de bekende strafpleiter opnieuw verschijnen voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor de advocatuur. Hij wordt beticht van het beledigen van de Amsterdamse strafrechter Marcel van Oosten. Dit meldt NRC Handelsblad; het bericht wordt bevestigd door de Raad van Discipline.

Van Oosten was de voorzitter van de strafkamer die vorig jaar het proces tegen Geert Wilders voorzat. In De Telegraaf zei Moszkowicz eind vorig jaar: "Rechtbankvoorzitter Marcel van Oosten, die ik kende als een joviale man met humor, bleek te zijn veranderd in een krampachtige, humorloze magistraat. Hij was kennelijk van bovenaf volgestopt met opdrachten."

Germ Kemper, deken van de orde van advocaten in Amsterdam, stoorde zich aan deze uitspraak en nam het initiatief voor deze tuchtzaak. De zaak lag al een tijdje te wachten, maar wordt nu pas behandeld omdat er eerder teveel op de agenda stond.

Vorige maand moest Moszkowicz ook al voor de raad verschijnen. In die zaak ging het onder meer om het aannemen van contant geld van cliënten zonder dit te melden aan de deken. In die zaak eiste Kemper dat de advocaat voor een jaar wordt geschorst, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen