Juridische Zaken4 jul '11 06:09Aangepast op 4 jul '11 07:22

Top Chemie-Pack riskeert 12 jaar cel

Auteur: Edme Koorstra

De directeur, productieleider en een coördinator van Chemie-Pack worden verdacht van opzettelijke brandstichting. Ze zijn opnieuw aangehouden en kunnen bij een veroordeling voor twaalf jaar de cel in. Bij Chemie-Pack in Moerdijk woedde op 5 januari een grote brand.

De verdachten werden vorige week dinsdag gearresteerd en zouden gistermiddag vrijkomen. Maar uit verhoren zondag bleek dat vermoedelijk "zodanig roekeloos is gehandeld dat sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting". Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie maakte dit gisteren bekend.
'Veiligheidsmaatregelen onvoldoende'
De drie waren aangehouden op verdenking van "het opzettelijk opslaan, bewerken en verwerken van grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen op plaatsen waar dit niet was toegestaan volgens de aan het bedrijf verstrekte milieuvergunning." Ook waren volgens het functioneel parket de genomen veiligheidsmaatregelen op die plaatsen niet voldoende.
Inferno
Het onderzoeksteam vermoedt dat dit te maken had met kostenbesparingen. De brand kon door deze omstandigheden uitgroeien tot een inferno, die het bedrijf in as legde.
BNR's Humberto Tan sprak over de zaak met Bert Klein, oprichter van Meldpunt Brand Moerdijk.
Luister naar het interview via de knop rechts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen