Juridische Zaken22 nov '12 14:06

Jasper S. 14 dagen vast in beperkingen

Auteur: Pieter van den Akker

Verdachte Jasper S. van de moord op Marianne Vaatstra blijft in ieder geval nog 2 weken vastzitten in beperkingen. Dat heeft de rechter-commissaris in Leeuwarden bepaald.

Dat meldde zijn advocaat Jan Vlug donderdagmiddag. De 45-jarige melkveehouder uit het Noord-Friese Oudwoude, 2,5 kilometer van het weiland waar Marianne in 1999 dood en verkracht werd gevonden, is de afgelopen dagen intensief verhoord door een team van rechercheurs. Vlug wilde niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Voor zover bekend heeft S. nog geen bekentenis afgelegd. Vlug verwacht dat S. 'gezien de zwaarte van de zaak' nog wel langer in voorarrest zal blijven, zo zei hij bij de rechtbank in Leeuwarden.

S. werd zondagavond laat aangehouden en mag sindsdien alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Jasper S. kwam in beeld nadat hij wangslijm had afgestaan in het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek in Noord-Friesland, een laatste poging van politie en justitie om 13 jaar na dato de moordenaar en verkrachter van Marianne Vaatstra te vinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen