Juridische Zaken18 jul '12 09:56

Schleck vermoedt vergiftiging

Auteur: Thijs Baas

Frank Schleck denkt dat hij vergiftigd is. Dat liet de Luxemburgse renner van RadioShack-Nissan-Trek weten in een reactie op zijn positieve dopingtest tijdens de Tour de France.

Schleck stapte dinsdag uit de Tour nadat de internationale wielrenunie UCI sporen van een verboden vochtafdrijvend middel in zijn urine had gevonden. Het middel diureticum xipamide kan gebruik van spierversterkende hormonen of een bloedtransfusie maskeren.

"Ik betwist dat ik een verboden stof heb genomen'', aldus Schleck in een verklaring. "Ik begrijp de uitslag van deze controle dan ook niet en laat een contra-expertise uitvoeren. Als deze de uitslag van de eerste test bevestigt, dien ik een klacht in tegen een voor mij nog onbekend persoon voor vergiftiging.''

Pyreneeën
BNR-verslaggever Leon de Kort gist ook naar de mogelijke motieven van Schleck. "Ik kan me voorstellen dat Frank Schleck zich heeft willen prepareren voor de komende twee ritten in de Pyreneeën", zegt verslaggever Leon de Kort. "De etappe waarin hij in betrapt was nou niet echt een rit waarin hij in de problemen zou komen. Het is een beetje een merkwaardig product dat bij hem is aangetroffen."

Het is volgens De Kort aan Schleck zelf om aan te tonen dat hij de sporen in het lichaam heeft gekregen zonder de opzet om daar doping bij te gebruiken. "De ploeg heeft gisteravond een verklaring uitgedaan waarin de leiding zich compleet distantieert van dit soort producten. Als het is gebruikt is het dus op persoonlijke titel van Frank Schleck gebeurd."

Tot nu toe kon Schleck niet overtuigen in de Tour van dit jaar. Hij ging dinsdag uit eigen beweging naar de politie om uitleg te geven nadat de UCI zijn positieve test had geopenbaard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen