Juridische Zaken15 mei '12 13:42

Sander V. wil geen gevaar meer zijn

Auteur: Harmen Simon Teunis

Sander V., de ex-politieman die heeft toegegeven dat hij de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht heeft gedood, wil nooit meer een gevaar voor iemand zijn. Daarom zal hij akkoord gaan met een langdurige psychische behandeling als het gerechtshof in Den Haag hem dat oplegt.

Dat zei V. dinsdag bij het hof, dat de moordzaak van maart 2010 in hoger beroep behandelt. Van de rechtbank in Dordrecht kreeg V. in het najaar van 2010 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd. Deze straf kreeg hij voor moord. De rechtbank achtte verkrachting van het meisje niet bewezen.

V. ging in hoger beroep omdat hij vindt dat hij zonder voorbedachten rade heeft gehandeld, doodslag dus in plaats van moord. Ook wilde hij van de tbs met dwangverpleging af.

Waarschijnlijk geen pedofiel
Het hof besprak dinsdag onder meer de persoonlijkheid van de verdachte. V. is geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. De psycholoog van de observatiekliniek zei dat V. waarschijnlijk geen pedofiel is. Er is wel kinderpornografie op zijn computer gevonden, maar volgens de psycholoog heeft V. "geen structurele, obsessieve aandacht voor jonge kinderen".

Persoonlijkheidsstoornis
De ex-politieman zei zich aan te sluiten bij de deskundigen die zeggen dat hij aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt. "Ik sta open voor behandeling, ook al vind ik het heel beangstigend om te horen dat die langdurig moet zijn. Als dat nodig is om te voorkomen dat ik ook nog een gevaar voor iemand ben, dan wil ik er alles aan doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen