Juridische Zaken8 mei '12 12:45

Sander V. opnieuw voor de rechter

Auteur: Anne-Greet Haars

In Den Haag staat vandaag ex-politieman Sander V. voor de rechter. In 2010 vermoorde hij zijn buurmeisje Milly Boele. Eind vorig jaar kreeg hij hiervoor 18 jaar cel plus tbs met dwangverpleging.

Vandaag dient het hoger beroep.

Deze afschuwelijke zaak hield heel Nederland toen bezig omdat Milly Boele meer dan een week werd vermist. Later bleek dat Sander V. haar dode lichaam al die tijd in zijn tuin verborgen hield. Nu wordt het hele verhaal weer opnieuw opgerakeld.

Emotioneel
“Het was zwaar voor de familie. Daarom begon ook de voorzitter van het hof met enkele woorden richting de mensen in de zaal. Het zei dat hij begreep dat het moeilijk is om er over te spreken, maar verzocht de aanwezigen stil te zijn", vertelt BNR-verslaggever Harmen van der Veen die de zaak voor ons volgt.

Vonnis
Het OM eiste in eerste aanleg bij de rechter in Dordrecht 25 jaar cel met TBS. Het werd 18 jaar met TBS.  "Het vonnis viel zeven jaar lager uit dan de eis, omdat de moord werd bewezen, maar de verkrachting niet. Daarom is het OM in hoger beroep gegaan", legt Van der Veen uit.

Stoned
Maar ook Sander V. is in Hoger Beroep gegaan. "Dat heeft hij gedaan omdat hij af wil van moord. Hij zegt dat er geen voorbedachte rade was. Hij vertelde dat hij stoned was en zich niks meer kan herinneren van die dag. Er was volgens hem geen plan en geen opzet, maar het gebeurde in een opwelling", aldus Van der Veen.

Volgende week komt het requisitoir en de pleidooi. Twee weken later komt het arrest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen