Juridische Zaken30 okt '12 22:24Aangepast op 31 okt '12 05:37

Relschoppers Project X getoond op tv

Auteur: Pieter van den Akker

Direct na de tv-uitzending van Opsporing Verzocht over Project X in Haren zijn zeven relschoppers herkend. Beelden van hen werden dinsdagavond duidelijk in beeld gebracht.

Er komen heel veel tips binnen, aldus een woordvoerder van de Groningse politie. "Het loopt storm.''

Op de filmbeelden is te zien dat ze zich schuldig maken aan mishandeling, openlijke geweldpleging, plundering en vernieling.

Vorige week toonde de politie al zes foto's van relschoppers, maar de gezichten waren toen onherkenbaar gemaakt 'als laatste waarschuwing'. Dinsdagavond werden nieuwe foto's en beelden getoond, maar deze keer zijn de daders, onder wie één jonge vrouw, duidelijk in beeld gebracht.

Vrijwillig gemeld
De politie heeft op basis van foto's en filmbeelden in totaal nog zo'n 50 relschoppers in beeld. Na de waarschuwing vorige week om de beelden herkenbaar uit te zenden, hebben acht personen zich vrijwillig gemeld.

Justitie loofde dinsdag een beloning van 5000 euro uit voor de tip die leidt naar de dader van een ernstig geval van mishandeling van een 84-jarige man in de 'rellennacht' van 21 op 22 september. De politie vermoedt dat de dader een relschopper is, maar houdt ook rekening met een inbreker die gebruik heeft willen maken van de onrust.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen