Juridische Zaken21 okt '11 18:32

Leden Satudarah langer in voorarrest

Auteur: Bas Benneker

Het voorarrest van tien leden van motorclub Satudarah is vrijdag verlengd. Zeven verdachten blijven twee weken langer vast. Drie verdachten blijven een week langer vast.

De rechter-commissaris in Breda heeft dat vrijdag besloten.

De politie arresteerde dinsdagavond in totaal elf verdachten onder meer tijdens een inval in een clubhuis in Zundert. De elfde verdachte is op vrije voeten gesteld maar nog wel verdachte, liet het Openbaar Ministerie weten.

Wapens, drugs
Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de bedreiging van een portier in Breda en een geweldsincident in Zundert in augustus. Vijf verdachten zijn volgens het Openbaar Ministerie bij beide incidenten betrokken geweest.

Vijf verdachten worden bovendien verdacht van wapenbezit. Bij een van de verdachten is een grote hoeveelheid amfetamine gevonden. Eén man zou op 16 september in Breda drie politiemensen hebben bedreigd.

Opportunisme
Huisadvocaat Eric Thomas van Satudarah reageerde vrijdag zwaar teleurgesteld op de beslissing van de rechter-commissaris.

Hij vindt het vreemd dat de mannen deze week zijn opgepakt terwijl in beide gevallen al direct vaststond wie er betrokken zijn geweest. "Opportunisme kent z’n grenzen. Er worden grenzen opgetrokken", zei hij.

Advocaat Marijn Zuketto reageerde vergelijkbaar. Zijn cliënt wordt verdacht van het medeplegen van de bedreiging van de portier in Breda.

Waar zijn strafbare bijdrage aan de bedreiging uit bestaat is volgens hem volstrekt onduidelijk. "Ik dacht oprecht dat ik de verkeerde uitspraak hoorde maar kennelijk geldt in dit soort zaken een ander wetboek."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen