Juridische Zaken18 okt '11 23:01

Tien leden Satudarah aangehouden

Auteur: BNR Webredactie

Tijdens de grote politieactie in Noord-Brabant zijn tien leden van motorclub Satudarah aangehouden. De arrestaties hebben onder meer te maken met bedreigingen, zegt het OM.

De arrestaties volgen op ernstige bedreigingen in de horeca in Breda en met een geweldsincident eind augustus in de gemeente Zundert. Bij dit incident werden twee mensen ernstig mishandeld door vermoedelijk leden van Satudarah. De politieactie richt zich op leden van Satudarah, niet tegen de club zelf, zegt een woordvoerder.

Clubhuis in Zundert

Zes aanhoudingen werden verricht in het clubhuis van Satudarah in Zundert. Twee mensen zijn aangehouden op de A16 tussen Breda en Rotterdam, en twee arrestaties vonden plaats in Breda. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie heeft dinsdagavond op tien plaatsen doorzoekingen gedaan, waaronder in het clubhuis in Zundert. De andere doorzoekingen waren in Tilburg, Halsteren, Bergen op Zoom, Breda en Rotterdam. Bij de actie waren meer dan 100 agenten van de politie Midden- en West-Brabant en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) betrokken.

De aangehouden verdachten worden naar verwachting op 21 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen