Juridische Zaken16 nov '11 16:21

Adjunct mocht jongen uit de klas zetten

Auteur: BNR Webredactie

De adjunct-directeur van het Anna van Rijncollege in Nieuwegein die een leerling de klas uitzette is onschuldig aan mishandeling. Het Openbaar Ministerie seponeert de zaak.

Volgens het OM had de man vorige week niet aangehouden moeten worden. Dat gebeurde nadat hij een 13-jarige leerling na herhaalde waarschuwingen uit de klas had gezet. De vader van de jongen deed aangifte van mishandeling, waarop de politie de docent op school oppakte en in de cel zette.

Excuses
De korpsleiding van de politie in Utrecht is het met de opvatting van het OM eens, zegt een woordvoerster. De korpsleiding heeft al excuses aangeboden aan de betrokken docent en de schoolleiding. Ook is de zaak met de agenten die de adjunct-directeur aanhielden besproken. "De korpsleiding betreurt de impact die deze situatie heeft op alle betrokkenen'', aldus een verklaring woensdag.

Niet schuldig
Volgens het OM heeft de adjunct-directeur "de jongen na hem meermalen gesommeerd te hebben de klas te verlaten stevig bij de kraag gepakt en uit de klas gezet''. Daaruit blijkt geen enkel strafbaar handelen en de adjunct is dan ook niet schuldig aan mishandeling, aldus justitie. Het OM heeft de zaak woensdag met de moeder van de jongen besproken en ook een gesprek gehad met de betrokken docent. De adjunct-directeur gaat waarschijnlijk volgende week weer aan het werk.

Andere school
De 13-jarige jongen volgde al leerwegondersteunend onderwijs op het Anna van Rijn College, maar heeft meer aandacht nodig. Hij had al vaker problemen op de school in Nieuwegein. Hij gaat volgende week naar een school voor speciaal onderwijs, is dinsdag bekendgemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen