Juridische Zaken11 nov '11 10:11

Adjunct school opgepakt na incident

Auteur: BNR Webredactie

De adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein heeft woensdag drie uur lang in een cel gezeten voor hij werd verhoord, nadat de ouders van een leerling aangifte van mishandeling hadden gedaan.

De man werd opgehaald door de politie, bevestigde een woordvoerder van de school.

Afkoelen
De ouders deden aangifte nadat de adjunct-directeur de 13-jarige leerling "in zijn kraag had gevat" en op de gang had gezet. De man deed dat nadat de jongen een keer of tien was gevraagd om naar de gang te gaan. Hij moest de klas uit "om af te koelen" nadat hij had gevochten met een medeleerling.

Hevig ontdaan
De adjunct is hevig ontdaan door wat er is gebeurd, vooral omdat hij heeft gehandeld volgens het protocol en zich van geen kwaad bewust is, aldus de woordvoerder. Elke school voor voortgezet onderwijs heeft een contactpersoon bij de politie die hulp biedt bij incidenten.

Thuis bijkomen
De adjunct-directeur zit even thuis om bij te komen. Maandag praat de school met hem en ook met de leerling en zijn ouders. De jongen is ook tot maandag thuis. Een van de teamleiders heeft donderdag een eerste gesprek gehad met de ouders van de jongen.

'Verwerpelijk'
De Algemene Onderwijsbond (AOb) wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Wel wil een woordvoerder kwijt dat het "schrikken is" en het "niet vaak gebeurt dat het zo escaleert".

Joany Krijt van CNV Onderwijs vindt het verwerpelijk wat er is gebeurd, "vooral omdat de leraar en de adjunct-directeur hebben gehandeld volgens het protocol en hun werk naar eer en geweten hebben gedaan. De leerlingen zijn begonnen met vechten. Het is heel vervelend dat een leerling daarbij kleerscheuren heeft opgelopen, maar dat heeft niets met de adjunct-directeur te maken", aldus Krijt.

Zij vindt dat scholen met elkaar over dit onderwerp moeten gaan praten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen