Juridische Zaken2 feb '12 16:08

Opnieuw Hells Angel opgepakt

Auteur: Pieter van den Akker

Opnieuw is een lid van de motorclub Hells Angels gearresteerd. De politie pakte de 52-jarige man op in Amersfoort. Hij wordt verdacht van drugs- en wapenhandel.

Bij de doorzoeking van vijf woningen en een garagebox in Amersfoort en Putten zijn 20 wapens gevonden. Het gaat onder meer om twee geweren, twee revolvers, acht pistolen, een merkloze schietpen, een stroomstootwapen, een boksbeugel en honderden scherpe patronen.

Drugs
Behalve de 52-jarige Hells Angel zijn nog twee mannen (52 en 48 jaar) en twee vrouwen (50 en 41 jaar) uit Amersfoort en Putten opgepakt. In hun woningen legde de politie beslag op ongeveer 130 gram cocaïne, een zak met 100 xtc-pillen, 250 gram amfetamine, versnijdingsmiddel en ruim een halve kilo hennep. Verder zijn mobiele telefoons, administratie, usb-sticks in beslag genomen.

Onlangs zijn in de zaak rondom de afpersing van een Arnhemse horecaondernemer vier Hells Angels gearresteerd. Zij zouden samen de exploitant van een uitgaansgelegenheid hebben afgeperst. Vermoedelijk deed deze ondernemer na bedreiging met een vuurwapen en lichamelijk geweld in september afstand van de belangen in zijn bedrijf.

Onderzoek
De politie is in de afgelopen 3 jaar ten minste 40 strafrechtelijke onderzoeken begonnen naar leden van motorclubs. Volgens minister Opstelten van Veiligheid is er sprake van ernstige en hardnekkige problematiek rond 'outlawbendes'. Leden van deze motorclubs worden in verband gebracht met intimidatie, afpersing, geweld en vuurwapenbezit.

Sloop clubhuis
De Hells Angels verlieten afgelopen maandag hun clubterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam. Er werd direct begonnen met de sloop van het clubhuis. De motorclub zoekt naar een nieuwe plek om zich te vestigen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen