Juridische Zaken14 sep '11 15:30Aangepast op 14 sep '11 17:06

Vader Natalee wil haar dood laten verklaren

Auteur: BNR Webredactie

De vader van Natalee Holloway wil zijn dochter dood laten verklaren. De Australische nieuwszender ABC News meldde woensdag dat het verzoek op 23 september officieel wordt behandeld.

Vader Holloway wil het hoofdstuk zo eindelijk afsluiten. De moeder van Natalee, Beth, steunt de aanvraag niet. Ze liet weten niet mee te willen werken aan het verzoek: "Nee, ik wil tot op de bodem uitzoeken wat haar vader hier mee wil bereiken."

Bezoek aan cel Joran

Beth Holloway heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de verdwijning van Natalee onder de aandacht te houden. Zo bezocht ze Joran van der Sloot, die verdacht wordt van de moord op Natalee, in zijn Zuid-Amerikaanse cel in de hoop een bekentenis uit zijn mond te horen.

Zwaardere straf

De advocaat van de familie Flores, uit de andere zaak waarin Joran verdacht wordt van moord, vindt overigens dat de strafeis tegen Joran moet worden verzwaard. Joran wordt ervan verdacht dat hij Stephany Flores in mei vorig jaar in zijn hotelkamer in Lima in Peru om het leven bracht, en de aanklacht voor die moord luidt nu 'moord gevolgd door roof'.

Justitie in Peru eist 30 jaar cel en een schadevergoeding van ruim 50.000 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen