Juridische Zaken26 aug '12 15:56

Leden Pussy Riot op de vlucht

Auteur: Melvin Captein

Twee leden van vrouwebnpunkband Pussy Riot zijn Rusland ontvlucht. Om mogelijke gerechtelijke vervolging te voorkomen pakten de dames hun biezen naar een onbekend land.

Dat heeft de band zondag op Twitter laten weten. De twee leden waren betrokken bij het protest tegen de huidige president Vladimir Poetin in de kathedraal van Christus de Verlosser in Moskou, waarvoor drie andere leden ruim een week geleden tot twee jaar strafkamp werden veroordeeld.

Op de vlucht
"Twee van onze leden zijn met succes het land ontvlucht. Zij werven buitenlandse feministen om nieuwe acties voor te bereiden'', meldt de groep. De echtgenoot van Nadja Tolokonnikova, een van drie veroordeelde vrouwen, bevestigde dat de twee gevluchte vrouwen deelnamen aan het protest in de kathedraal.

Bestemming onbekend
Hij wilde niet zeggen naar welk land ze zijn gevlucht. Zonder het met zoveel woorden te zeggen, suggereerde hij dat ze naar een land zijn gegaan waarmee Rusland geen uitleveringsverdrag heeft. Hij wees er verder op dat de band eigenlijk een collectief is dat in totaal uit zo'n twaalf leden bestaat. Deze personen zijn volgens hem nog steeds actief in Rusland.

De Russische politie zei eerder deze week dat ze op zoek zijn naar andere bandleden, nadat justitie een gerechtelijk onderzoek had aangekondigd. Vorige week bracht Pussy Riot een nieuw lied uit tegen president Poetin, waarin hij werd opgeroepen af te treden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen