Juridische Zaken27 nov '11 20:43

Joran wil 10 miljoen dollar schadevergoeding

Auteur: BNR Webredactie

Joran van der Sloot wil een schadevergoeding van 10 miljoen dollar van de Chileense staat.

Van der Sloot vindt dat zijn rechten zijn geschonden toen hij in Chili werd aangehouden. Dat staat in een aanklacht voor de Interamerikaanse Comissie voor de Mensenrechten, die het Peruaanse televisieprogramma El Dominical heeft weten te bemachtigen. Volgens het programma heeft de Interamerikaanse Commissie voor de Mensenrechten de aanklacht in behandeling genomen.

In de aanklacht worden ook de toenmalige Peruaanse president Alan García genoemd, de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken van Peru, twee generaals van de politie en de vader van Stephany Flores. Zij zouden druk hebben uitgeoefend op de Chileense autoriteiten om Van der Sloot uit te leveren.

Van der Sloot beargumenteert dat zijn rechten als verdachte geschonden zijn, hij geen advocaat mocht raadplegen en dat hij geen contact met zijn familie mocht opnemen.

Joran van der Sloot wordt beschuldigd van moord op Stephany Flores, op zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima op 30 mei 2010. Zijn proces begint op 6 januari in Lima.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen