Juridische Zaken24 nov '11 20:33Aangepast op 24 nov '11 23:20

Spyker-redder Antonov opgepakt voor fraude

Auteur: BNR Webredactie

Vladimir Antonov, eigenaar van de Engelse voetbalclub Portsmouth, is gearresteerd op verdenking van bankfraude. De Russische zakenman staat bekend als de geldschieter van Spyker-topman Victor Muller.

De arrestatie van Antonov werd donderdagavond gemeld door de BBC. Eerder was er een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd voor Vladimir Antonov. Hij en zijn partner worden beschuldigd van het wegsluizen van bezittingen bij lokale banken met een waarde van honderden miljoenen.

Fraude
Volgens de aanklagers uit Litouwen zijn Antonov en zijn partner Baranauskas de belangrijkste verdachten in een fraudezaak en het witwassen van zwart geld. De overheid van Litouwen en de centrale bank van het land hebben vorige week al ingegrepen bij Bank Snoras, waar Antonov en zijn Litouwse zakenpartner eigenaar van waren, totdat deze wegens grote tekorten werd genationaliseerd.

Reactie Victor Muller
In een reactie zei Victor Muller "dat iedereen verondersteld wordt onschuldig te zijn, zolang een rechtbank geen schuldigverklaring heeft uitgesproken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen