Juridische Zaken20 apr '12 10:46Aangepast op 20 apr '12 11:46

Keith Bakker: vijf jaar voor misbruik

Auteur: Thijs Baas

Voormalig verslavingshulpverlener Keith Bakker heeft vijf jar celstraf gekregen wegens seksueel misbruik van meisjes en vrouwen.

Daarnaast mag hij tien jaar lang niet als hulpverlener aan de slag. Volgens de rechtbank is bewezen dat Keith Bakker 7 meisjes en jonge vrouwen seksueel heeft misbruikt. In een aantal gevallen is sprake geweest van verkrachting.

Het Openbaar Ministerie eiste eind maart 7 jaar cel tegen de 51-jarige Bakker. Ook wilde het OM dat het Bakker 10 jaar lang verboden wordt als hulpverlener actief te zijn. De rechtbank volgde die eis in het vonnis.

Hoger beroep
Keith Bakker tekent hoger beroep aan tegen het veroordelende vonnis van de rechtbank in Amsterdam. Dat heeft zijn advocate Lucy Oldenburg vrijdag kort na de uitspraak gezegd.

Oldenburg overlegde hierover telefonisch met Bakker, die niet naar de rechtbank was gekomen maar in het huis van bewaring was gebleven.

"Mijn cliënt was erbij en weet wat er gebeurd is'', meldt Oldenburg. Bakker bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting, zoals de rechtbank in een paar gevallen bewezen heeft verklaard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen