Juridische Zaken6 sep '12 10:37

Coffeeshophouders klagen De Telegraaf aan

Auteur: Pieter van den Akker

Veertien coffeeshophouders uit Haarlem hebben aangifte gedaan van smaad tegen De Telegraaf. Ze vinden dat de krant de coffeeshopbranche ten onrechte in een kwaad daglicht heeft gesteld.

Een woordvoerder van de politie heeft dat vandaag bevestigd. In het artikel op de voorpagina van maandag wordt een verband gelegd tussen bedreigingen van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen en de mogelijke sluiting van enkele coffeeshops in Utrecht.

Schandalig
Volgens de coffeeshophouders die zich hebben verenigd in het Team Haarlemse Coffeeshopondernemers (THC), wordt hun beroepsgroep in het artikel neergezet als criminelen. "Het verhaal in De Telegraaf gaat over twee mannen die al een half jaar geen coffeeshop meer hebben'', zegt secretaris Nol van Schaik van het THC. "En toch wordt onze branche zwart gemaakt. Er is sprake van drugsmaffia en drugscriminelen. Het is te schandalig voor woorden."

Van Schaik zegt dat de aangifte wordt gesteund door ongeveer 350 coffeeshophouders uit heel Nederland.

Spong: voorzichtig met beschuldiging
Advocaat Gerard Spong, donderdag te gast in BNR Paul van Liempt, reageerde op het nieuws: "Ik weet niet hoe De Telegraaf aan de informatie is gekomen, maar je moet buitengewoon voorzichtig zijn om andere mensen te beschuldigen van iets. En zeker van zo’n ernstig feit.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen