Juridische Zaken6 jan '12 07:03

Onze Joran staat eindelijk voor de rechter

Auteur: BNR Webredactie

Vroeger kende iedereen in het buitenland onze Johan, tegenwoordig kent iedereen onze Joran. Vandaag staat 'ie voor de rechter in Peru.

Na maanden wachten verschijnt Joran van der Sloot eindelijk in de rechtbank. Hij wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stefanie Flores in Lima. Maar dit is niet de eerste keer dat hij verdacht wordt van moord. BNR-redacteur Irene de Kruif zette de geschiedenis van Joran van der Sloot op een rijtje.

"In 2005 maken we voor het eerst kennis met de dan 18-jarige Joran van der Sloot", zei De Kruif vrijdag in BNR Meindert Schut. "De Amerikaanse Natalee Holloway verdwijnt dat najaar tijdens een vakantie op Aruba. Van der Sloot komt gauw als verdachte in beeld, maar bewijs ontbreekt."

Bekentenis
Uiteindelijk legt hij in 2008 toch een bekentenis af, voor de verborgen camera van Peter R. de Vries. Toch zijn er niet genoeg aanknopingspunten om hem te vervolgen.

In 2010 duikt Van der Sloot opnieuw op als in zijn hotelkamer de 21-jarige Stefanie Flores dood wordt aangetroffen. Een paar dagen later wordt hij aangehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen