Juridische Zaken14 dec '11 13:26

Relschoppers opgepakt na vrijgeven beelden

Auteur: BNR Webredactie

De vrijgegeven beelden van rellende supporters na de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente hebben resultaat opgeleverd. Tot nu toe zijn 16 personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de rellen op zondag 4 december.

Dat meldde een politiewoordvoerder woensdag. De beelden van relschoppers werden dinsdagavond getoond bij RTV Utrecht en op politie.nl. Kort voor de uitzending werd een verdachte al herkend door een agent.

Vader geeft zoon aan
Enkele uren na de publicatie werden nog drie mannen herkend. Een vader gaf zijn zoon aan, over twee anderen kwamen bruikbare tips binnen.

Team van 25 rechercheurs
Eerder werden al twaalf verdachten aangehouden. De politie verwacht woensdag nog op een totaal van zeventien te komen. De identiteit van de laatste verdachte die in beeld was, is inmiddels ook bekend. De man wordt waarschijnlijk woensdag nog opgepakt. Zijn foto was dinsdagavond te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De politie verwacht binnenkort meer beelden van de hooligans te tonen. Een team van 25 rechercheurs is met het onderzoek bezig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen