Juridische Zaken20 nov '12 11:21Aangepast op 20 nov '12 11:55

Politie nog in huis verdachte zaak-Vaatstra

Auteur: Anne-Greet Haars

De politie is dinsdagmorgen nog in en rond de boerderij van Jasper S. in Oudwoude, die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, aanwezig.

De toegangsweg is in beide richtingen afgesloten. De politie verwacht dat die in de loop van de dag weer wordt vrijgegeven.

Het doorzoeken van de boerderij is zo goed als klaar. Het is niet de bedoeling dat de politie de woning in de gaten blijft houden. "We zijn aan het afschalen.'' Wel blijft de politie op afstand een oogje in het zeil houden vanwege "de verhoogde gevoeligheid''. Eventuele bewaking van de boerderij is een zaak van de gemeente en de familie, meldt een woordvoerder.

Familie
De toegangsweg wordt nu bewaakt door een beveiligingsbedrijf. De familie van de verdachte is op een geheime locatie in Nederland ondergebracht.

Advocaat
De verdachte Jasper S. heeft een nieuwe advocaat: Jan Vlug, die eerder de klusjesman uit de Deventer moordzaak verdedigde. Jasper S. wilde eigenlijk de gebroeders Anker als advocaat. Die willen niet omdat ze eerder de ouders van Marianne verdedigden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen