Juridische Zaken22 jun '12 12:17

OM wil onderzoek naar dader Vaatstra uitbreiden

Auteur: Anne-Greet Haars

In de zaak Marianne Vaatstra wil het OM een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek doen onder personen uit de omgeving, om te kijken of er familieleden van de dader te vinden zijn.

Het OM bevestigt aan BNR dat de aanvraag nu is ingediend, maar dat er nog geen officiële toestemming is gegeven. Het gaat om een nooit eerder gedaan grootschalig DNA-onderzoek, onder personen uit de regio, om te kijken of er iemand verwant is aan degene van wie het DNA is van het nieuwe bewijsmateriaal.

Aansteker
In de uitzending van Peter R. de Vries in mei, kwam het nieuwe bewijsmateriaal naar boven. De Vries liet in zijn uitzending een aansteker zien, dat in de tas van Vaatstra zat. Op deze aansteker zit DNA die matcht met het DNA op haar lichaam. Uit tips blijkt dat de aansteker destijds waarschijnlijk in de buurt is verkocht.

Wet
Op 1 april 2012 is de wet met betrekking tot DNA-verwantschapsonderzoek in werking getreden en dat biedt de mogelijkheden om via familieleden de dader van een misdrijf op te sporen. Daarmee werd dus ook de mogelijkheid gecreëerd voor het OM om op zoek te gaan naar de bloedverwanten van de moordenaar van Vaatstra.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen