Juridische Zaken11 jan '12 16:54Aangepast op 13 jan '12 15:55

Joran bekent alles [Update]

Auteur: Edme Koorstra

Joran van der Sloot heeft zich woensdag voor de rechtbank in Lima schuldig verklaard aan alles wat hem wordt verweten. Nu hij dat heeft gedaan komt hij in aanmerking voor strafvermindering.

De openbaar aanklager wil dat hij dertig jaar de gevangenis in gaat voor de roofmoord op Stephany Flores, anderhalf jaar geleden.

Trauma
Volgens zijn advocaat voelt Joran zich vervolgd door de hele wereld. De raadsman zei dat zijn cliënt "onderhevig is aan een diep emotioneel trauma door wat er is gebeurd''.


Opwelling?
Vrijdag verklaarde hij nog aan de rechter dat hij miljonairsdochter Stephany op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in Lima van het leven heeft beroofd, maar dat zou in een emotionele opwelling zijn gebeurd. Hij werd kwaad toen hij zag dat Flores op zijn laptop stukken over Natalee Holloway bekeek.

Joran is een psychopaat
De advocaat van de familie Flores noemde Joran een psychopaat die niet terug kan naar de maatschappij. Volgens deze Edward Alvarez was het duidelijk dat Van der Sloot Stephany Flores vermoord heeft om haar van haar geld te beroven, "en daarvoor staat levenslang", zei hij met nadruk. Hij stelde dat een straf van 20 jaar te weinig is. Die 20 jaar wordt als mogelijkheid genoemd voor het vonnis dat de drie rechters uiteindelijk gaan vellen. Beide advocaten hebben gezegd in beroep te gaan als de straf respectievelijk te laag of te hoog uitvalt.

Taxichauffeurs
De drie taxichauffeurs die hem na de moord van Lima naar Chili hebben gebracht en beschuldigd worden van het achterhouden van informatie over strafbare feiten, hebben verklaard onschuldig te zijn. Hun proces gaat door.

Holloway

De Amerikaanse tiener Holloway verdween precies vijf jaar eerder op Aruba, waar Van der Sloot toen woonde. Zij is nooit gevonden, Van der Sloot is nog steeds verdachte in die zaak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen