Juridische Zaken18 dec '12 15:28

Huwelijk tussen diamantair en ABN eindigt in vechtscheiding

Auteur: Marjan van den Berg

Een grote Antwerpse diamantair sleept ABN Amro voor de rechter. Het bedrijf, Arjav, beschuldigt de bank van grootscheepse fraude.

Arjav is een van de grootste spelers in de Antwerpse diamantsector. Arjav daagt ABN Amro voor de rechtbank van koophandel in Antwerpen. ABN Amro is wereldwijd een van de belangrijkste financiers van de diamantsector.

De diamantgroep zegt door ABN Amro sinds midden jaren '90 te zijn aangezet tot Forexverrichtingen, transacties waarmee complexe financiële producten gemoeid waren zoals swaps, futures en opties.

Arjav zegt hierdoor te zijn gedupeerd, terwijl ABN Amro er met winsten vandoor ging. Toen Arjav bezwaar maakte, beëindigde ABN Amro na 30 jaar eenzijdig de relatie, zo zegt de diamantair. Arjav vordert nu 232 miljoen dollar van ABN Amro voor geleden schade. 

Het overkoepelend orgaan van Antwerpse diamantairs zegt te vrezen voor een sneeuwbaleffect binnen de Antwerpse diamantwereld, omdat ABN Amro hierin een grote rol speelt. ABN Amro zegt afstand te nemen van het verhaal en de rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen