Juridische Zaken20 okt '12 11:09Aangepast op 20 okt '12 16:18

Schadevergoeding voor 'zalmonella'-slachtoffers

Auteur: Marjan van den Berg

Visfabrikant Foppen ontkent dat er al een besluit is genomen over het schadeloos stellen van slachtoffers van besmette zalm, zoals letselschade-expert Yme Drost beweert.

Drost doet zijn uitspraak in De Twentsche Courant Tubantia op basis van een gesprek met de verzekeraar van Foppen. Hij staat ruim honderd slachtoffers bij, die ziek werden na het eten van met salmonella besmette zalm. Volgens Drost wordt de komende weken onderhandeld over de hoogte van de schadevergoedingen.

Volgens Foppen klopt dit niet. "Wij voeren regulier overleg met onze verzekeraar'', aldus een woordvoerder. "Daar hoort dit onderwerp ook bij. Maar er is nog niets besloten. En als daarover wat te melden valt, doet Foppen dat zelf.''

Na deze verklaring van Foppen herhaalde Drost op Twitter dat er al afspraken zijn over de schadevergoeding. "Heb schriftelijke bevestiging namens verzekeraar dat schade wordt vergoed'', schrijft hij.

In totaal zijn zeker 950 mensen in Nederland ziek geworden na het eten van besmette zalm van Foppen. Het gaat om besmettingen met de Salmonella Thompson-bacterie. Drie mensen zijn overleden.

Ook in de Verenigde Staten hebben tientallen mensen mogelijk salmonella opgelopen door de zalm van Foppen. Het is niet bekend of zij een claim hebben ingediend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen