Juridische Zaken15 jun '11 16:14

Familie Flores wil levenslang voor Joran

Auteur: Edme Koorstra

Joran van der Sloot moet levenslang krijgen voor de moord op Stephany Flores. Dat vraagt de familie van de vermoorde Peruaanse vrouw aan het Openbaar Ministerie, schrijft de krant El Comercio.

Volgens de familie van Stephany Flores is het duidelijk dat sprake is van roof gevolgd door moord en niet, zoals de verdediging van Van der Sloot heeft gesteld, doodslag als gevolg van een heftige emotie.
'Stop voorkeursbehandeling in de gevangenis'
Ricardo Flores, de vader van Stephany, verklaarde tegen de pers dat hij ook wil dat er een eind wordt gemaakt aan faciliteiten waarover Van der Sloot in de gevangenis zou beschikken. Volgens hem drijft de Nederlander een handeltje in snoepgoed of frisdranken en ontvangt hij buiten de bezoekuren visite.
Identificeren
Vandaag stonden Joran van der Sloot en Ricardo Flores, de vader van Stephany, opnieuw tegenover elkaar. Flores moest onder andere een portemonnee identificeren die Van der Sloot op het moment van zijn aanhouding in Chili bij zich had. Hij was er voor 95 procent zeker van dat de portemonnee van zijn dochter was, maar zijn vrouw moest uitsluitsel geven, zo verklaarde hij tegen El Comercio.
Volgende stap
De zaak gaat nu naar een volgende justitiële instantie, die moet bepalen wanneer het feitelijke proces begint. Joran van der Sloot wordt ervan beschuldigd op 30 mei vorig jaar Stephany Flores op zijn hotelkamer in Lima te hebben gedood.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen