Juridische Zaken3 mei '11 07:30

Vandaag uitspraak in zaak Sietske H.

Auteur: Edme Koorstra

Gaat Sietske H. twaalf jaar de cel in, omdat ze haar baby's heeft gedood? De rechtbank in Leeuwarden doet vandaag uitspraak tegen de 26-jarige vrouw uit het Friese Nij Beets. Ze wordt er van verdacht haar 4 baby’s direct na geboorte te hebben gedood. Maar weigerde zichzelf te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum.

De rechtbank in Leeuwarden doet vandaag uitspraak in de zaak tegen Sietske H. uit het Friese Nij Beets. Ze wordt ervan verdacht dat ze haar vier kinderen, drie meisjes en een jongetje, tussen 2003 en 2009 direct na de geboorte door verstikking om het leven heeft gebracht. De lijkjes bewaarde ze al die tijd in koffers op de zolder van haar ouderlijke huis.
Maximale straf
Twee weken geleden eiste de officier van justitie de maximale straf van twaalf jaar cel wegens een keer kinderdoodslag en drie keer kindermoord. De eis viel zo hoog uit, omdat Sietske H. weigerde mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Ze was bang dat ze dan tbs zou krijgen. Tijdens de behandeling van de zaak zei de 26-jarige vrouw dat ze de kinderen ombracht uit "angst, schaamte en paniek''.
Tip van voormalig werkgever
Sietske H. werd in augustus 2010 aangehouden na een tip van haar voormalige werkgever. Haar ouders en omgeving hebben nooit iets van de vier zwangerschappen gemerkt.
BNR is erbij
Verslaggever Jeroen Stans volgt de zaak, luister naar zijn vooruitblik via de knop rechts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen