Juridische Zaken31 okt '11 17:54

Drie verdachten flitspaalbom langer vast

Auteur: BNR Webredactie

De drie mannen die vrijdag zijn aangehouden door de politie opverdenking van betrokkenheid bij de flitspaalbom, blijven langer vast.

De drie mannen die de politie vrijdag aanhield op verdenking van betrokkenheid bij de flitspaalbom, blijven vastzitten. De rechter-commissaris vindt dat een 32-jarige man uit Voorschoten niet kan blijven vastzitten voor betrokkenheid bij de explosie. Hij blijft echter wel in voorarrest omdat hij zwaar vuurwerk in zijn bezit had. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag weten.

Explosie
In Voorschoten raakten zondagmorgen 23 oktober twee medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en een technisch rechercheur gewond toen een explosief dat aan een flitspaal was bevestigd ontplofte. Een van de EOD'ers raakte hierbij zijn hand kwijt.

De politie startte direct onder leiding van het Openbaar Ministerie een Team Grootschalig Opsporing. Met een team van 30 rechercheurs werd aan de zaak gewerkt. Hierbij werd ook de hulp van het publiek ingeroepen. Dit resulteerde vijf dagen later in drie aanhoudingen.

De verdachten zitten nog in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het OM is daarom terughoudend met het verstrekken van informatie.

Gerelateerde artikelen