Juridische Zaken22 okt '12 11:27

Leden Pussy Riot naar strafkampen

Auteur: Anne-Greet Haars

Twee leden van de Russische punkband Pussy Riot zijn naar beruchte, afgelegen strafkolonies gestuurd. Deze strafkampen uit het Sovjettijdpark staan bekend om hun harde levensomstandigheden.

"Nadezhda Tolokonnikova is naar Mordovia gestuurd en Maria Aljochina naar Perm'', zegt de advocaat maandag. De regio's liggen allebei in Midden-Rusland.

Families
Tolokonnikova en Aljochina zouden zaterdag zijn overgebracht, zonder dat hun families op de hoogte waren gesteld. Beide activistes hebben jonge kinderen. Ze zitten sinds begin maart achter de tralies omdat zij in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kathedraal in Moskou een protestlied tegen president Vladimir Poetin zongen.

Vrij
Een derde lid, Jekatarina Samoetsevitsj, kwam onlangs onverwacht vrij. Zij was al opgepakt voordat de anderen met hun actie waren begonnen, bepaalde de rechter op 10 oktober.

Veel kritiek
De arrestatie en veroordeling van de bandleden kreeg internationaal veel kritiek. Zelf verklaarden de vrouwen dat hun optreden in de kerk niet tegen religie was, maar een politiek statement.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen