Juridische Zaken25 aug '11 14:02Aangepast op 25 aug '11 14:19

Oostenrijker(80) misbruikt dochters meer dan 40 jaar

Auteur: Laura Walburg

Een 80-jarige Oostenrijkse man wordt ervan verdacht dat hij zijn twee dochters van 1970 tot 2011 heeft opgesloten, geslagen en misbruikt. Dat meldde de politie donderdag.

De man woonde met zijn dochters vlakbij de stad Braunau, in het noorden van Oostenrijk. De vrouwen, die nu 53 en 45 zijn, zouden geen enkel sociaal contact hebben gehad, behalve met hulpverleners. De vrouwen moesten slapen op een bankje in de keuken en mochten slechts een kamer van het huis bewonen. De man zou zijn dochters hebben bedreigd met wapens.

Maatschappelijk werkster

Aan het misbruik kwam pas in mei een einde toen de oudste dochter zich verzette toen haar vader haar probeerde te verkrachten. De man viel op de grond, kon niet meer overeind komen en werd twee dagen later gevonden toen een maatschappelijk werkster kwam, aldus de politie.

De politie heeft niet bekendgemaakt of de vader kinderen heeft verwekt bij zijn dochters.

Fritzl
De zaak doet denken aan de Fritzl-incestzaak, die 3 jaar geleden speelde in Oostenrijk. Toen kwam aan het licht dat de destijds 73-jarige Josef Fritzl zeven kinderen had verwekt bij zijn dochter Elisabeth, die hij sinds 1984 gevangenhield in de kelder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen