Juridische Zaken7 apr '11 17:08

Vader van zwangere 12-jarige bekent incest

Auteur: Edme Koorstra

De vader van het 12-jarige meisje uit Groningen dat onlangs beviel van een dochter, heeft bekend dat hij de vader van de baby is. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Groningen vandaag.

Het meisje uit de Groningse wijk Beijum beviel 22 maart tijdens een schoolexcursie van een gezonde dochter. Ze vertelde dat ze niet wist dat ze zwanger was.
Al eerder veroordeeld
Volgens een woordvoerster van het OM is de 52-jarige man in 1995 al eens veroordeeld voor seksueel misbruik van een andere dochter. De man zit in ieder geval de komende twee weken nog vast, zo heeft de rechter-commissaris donderdag besloten. Hij acht de kans op herhaling groot. Ook de ernst van het feit speelt mee in dit besluit, aldus het OM.
Aangehouden op schuiladres
De vader werd afgelopen dinsdag op zijn schuiladres aangehouden nadat uit DNA-onderzoek was gebleken dat hij hoogstwaarschijnlijk de vader van de baby is. De man had op verzoek van de politie vrijwillig genetisch materiaal afgestaan. Vlak na de geboorte was al DNA van het dochtertje afgenomen. Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag heeft het profiel van de man vergeleken met dat van de baby. Daaruit bleek dat de kans "aanzienlijk'' was dat de man de vader van de baby is.
Meisje in pleeggezin
Het meisje, dat 11 jaar was toen ze zwanger werd, is inmiddels samen met haar dochtertje opgevangen in een pleeggezin. Ze krijgt psychische hulp aangeboden. Ook haar jongere broertje, met wie ze bij haar vader woonde, zit in een pleeggezin.
Het huis in Beijum waar ze woonden, is woensdagvond door een verhuisbedrijf leeggehaald. De politie en de gemeente hopen dat het pand daarmee geen doelwit meer is van vernielingen, zoals in de nacht van dinsdag op woensdag wel het geval was. Toen werden ramen ingegooid en werd het woord 'pedo' op de gevel gekalkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen