Juridische Zaken11 jul '11 06:58

Slachtofferhulp in geldnood

Auteur: Marjolein Niestadt

Slachtofferhulp Nederland neemt geen nieuw personeel meer aan. Medewerkers met een tijdelijk contract krijgen na afloop van dat contract geen nieuwe aanbieding. Er is geen geld, zegt de directie.

Het bestuur van Slachtofferhulp Nederland heeft medewerkers met een brief op de hoogte gesteld van de financiële problemen. Ook op de website staat dat de reserves bijna op zijn. De uitgaven zijn de laatste tijd hoger dan de inkomsten. De bezuinigingen moeten op zeer korte termijn 2 miljoen euro opleveren. De dienstverlening zou niet in gevaar komen.

Vorig jaar kreeg de organisatie 16 euro miljoen euro subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Maar ook gemeenten en het Fonds Slachtofferhulp geven geld.

100.000 hulpverleningen

Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeersongeluk of ramp. Gemiddeld zijn er per jaar ruim 100.00 hulpverleningen. De activiteiten zijn de laatste jaren flink toegenomen. De organisatie kwam in actie na onder meer de vliegramp in Tripoli, de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn en de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is ,,regelmatig in gesprek'' met de stichting, aldus een woordvoerster van het departement in een reactie. ,,We wisten dus ook van de situatie af zoals die is. We vinden dat ze het eerst zelf moeten proberen op te lossen, de bal ligt in eerste instantie daar. Als het nodig is, willen we wel gaan meedenken.''

Gerelateerde artikelen