Mediazaken5 dec '12 19:34

BBC-presentator opgepakt voor verkrachting

Auteur: Fleur de Bruijn

BBC-presentator Stuart Hall (82) is gearresteerd en aan de tand gevoeld over beschuldigingen van verkrachting en aanranding.

Dat heeft de Britse omroep BBC woensdag gemeld.

Het onderzoek wordt geleid door de politie van Lancashire. De politie zegt dat de arrestatie te maken heeft met oude aantijgingen en wilde niet meer details geven. Hall zou zijn verhoord op een geheime locatie.

Spel zonder grenzen
Hall is vooral bekend van zijn sportverslaggeving op BBC Radio 5. Hij presenteerde ook in de jaren 70 de Britse variant van Spel zonder grenzen (It's a Knockout).

Jimmy Savile
De BBC maakte een zware periode door als gevolg van de affaire rond het seksueel misbruik van de vorig jaar op 84-jarige leeftijd overleden BBC-icoon Jimmy Savile. Die zou zich in de jaren 60 tot 80 op grote schaal hebben vergrepen aan schoolmeisjes.

George Entwistle
Die affaire kostte voormalig BBC-baas George Entwistle onlangs de kop, die pas 54 dagen in functie was. Entwistle vertrok wegens geblunder door BBC's Newsnight. Het actualiteitenprogramma had ten onrechte gesuggereerd dat een bekende politicus zich in de jaren 80 schuldig had gemaakt aan kindermisbruik.

Gerelateerde artikelen