Mediazaken28 jan '16 16:10

28 januari | Zilveren Camera, Glamour en Tot de dood ons scheidt

Auteur: Andre van Arnhem

Eddy van Wessel heeft voor de tweede keer de Zilveren Camera gewonnen.

Foto: Binh Tran
Foto: Binh Tran

Voor een fotoserie over Iraaks-Koerdische Peshmerga-strijders en Yezidische milities die in Irak strijden tegen Islamitische Staat kreeg Van Wessel voor de tweede keer de Zilveren Camera. De jury was het dit jaar al snel eens over de winnaar. „Naast fotografische kwaliteit zochten we naar goede journalistieke verhalen”, zegt Prüst. „Kwalitatief en inhoudelijk was de fotoserie van Van Wessel de sterkste.” Van Wessel won drie jaar geleden ook al de Nederlandse prijs voor de beste nieuwsfoto met een fotoserie over het oorlogsgeweld in Aleppo in Syrië.

Duurzame Glamour
Glamour gaat minstens 10 procent van de inhoud van het tijdschrift duurzaam maken. Dat betekent onder meer geen bont meer gebruiken in modeshoots en naast de reguliere kleding, items en cosmetica wordt er ook een podium gegeven aan duurzame producten, zegt hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp.

Tot de dood ons scheidt
Regisseur en Gouden Kalf-winnaar Niels van Koevorden werkt samen met de NCRV aan een documentaire over scheiden op latere leeftijd. Hij volgt oudere echtparen (65+) die gaan scheiden met behulp van een mediator. Twee echtparen zijn al gefilmd, hij zoekt nog meer stellen.

BNR Mediazaken, iedere donderdag live om 19:00 uur op BNR.

Gerelateerde artikelen