Mediazaken10 mrt '16 14:13

11 maart | Elsevier, Mediastad Hilversum en Lingo-app

Auteur: Andre van Arnhem

Hilversum is bijna 100 jaar mediastad en wil dat nog lang blijven.

Al sinds 1918 is Hilversum dé Mediastad van Nederland. Deze eretitel verwierf het nadat op 27 februari 1918 in Hilversum de Nederlandse Seintoestellen Fabriek werd opgericht. Nadat een paar jaar later in 1923 ook de eerste omroepzender is ontwikkeld ontstaan omroepverenigingen, worden omroepgebouwen gebouwd en volgen op 24 december 1924 de eerste radio-uitzending en op 2 oktober 1951 de eerste televisie-uitzending. Peter Schavemaker schrijft er een boek over.

Niet meer reageren
Elsevier heeft de mogelijkheid om te reageren op artikelen op de site gesloten. De kwaliteit van de reacties liet steeds meer te wensen over en het moderaten ging te veel tijd kosten. Het sluiten van het reactieforum voelt volgens adjunct hoofdredacteur René van Rijckevorsel ‘alsof we na twaalf jaar strijd toch hebben verloren van de hooligans’.

Lingo-app
Lingo is terug! Niet op televisie, maar als app. Ton Verleg was acht jaar eindredacteur van het programma en heeft daarnaast een bedrijfje dat apps ontwikkelt. De combinatie was eenvoudig gemaakt.

BNR Mediazaken, iedere donderdag live om 19:00 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen