Mediazaken24 mrt '16 16:44

24 maart | Media:Tijd 2015, Media Summit en luie journalisten

Auteur: Andre van Arnhem

We besteden per dag 8 uur en 33 minuten aan media, blijkt uit nieuw onderzoek.

Foto: Binh Tran
Foto: Binh Tran

Kijken doen we nog steeds het liefst via de televisie. Luisteren nog steeds vooral via de radio. En lezen doen we nog steeds graag van papier. Dat blijkt uit het net gepubliceerde tijdsbestedingsonderzoek Media:Tijd 2015, een onderzoek van het SCP, het NLO, het NOM, de SKO en BRO.  Twee van de auteurs van het onderzoek zijn in de studio: Annemarie Wennekers, wetenschappelijk onderzoeker Media & ICT bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, en Dunya van Troost, onderzoeker en beleidsadviseur bij de NPO.

Guardian Changing Media Summit
De Guardian Changing Media Summit in Londen is dé plek voor mediamakers om elkaar bij te praten over alle trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Else Kramer van Visual Revolutionaries praat ons bij over de belangrijkste trends.

Luie journalisten
De gemeente Stichtse Vecht is luie journalisten helemaal zat. Wie denkt: 'ik hoef niet naar de persconferentie, ik krijg het toch wel in de mail', die heeft pech. Persberichten worden voortaan pas na de persconferentie verstuurd. Journalisten die wel de moeite nemen om langs te komen worden bevoordeeld.

BNR Mediazaken, iedere donderdag live om 19:00 uur op BNR.

Gerelateerde artikelen