Mediazaken31 mrt '16 15:22

31 maart | Fonds 1877, Auto Motor Klassiek en AD

Auteur: Andre van Arnhem

Voor niche-tijdschriften gelden heel andere wetten dan voor publiekstijdschriften.

Foto: Binh Tran
Foto: Binh Tran

Grote publiekstijdschriften zitten allemaal min of meer in hetzelfde vaarwater: teruglopende lezersaantallen, de worsteling met digitaal en overnames door andere uitgevers. Er zijn ook honderden niche-tijdschriften voor wie heel andere wetten gelden. Auto Motor Klassiek is zo'n blad. Het verschijnt maandelijks in een oplage van 40.000, en dat is meer dan bijvoorbeeld De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Wat kunnen die grote leren van de kleine? In de studio redacteur Erik van Putten en de commerciële man Frank Bouckaert.

Fonds 1877
Onderzoeksjournalistiek is essentieel voor het functioneren van de democratie, vinden ze bij De Groene Amsterdammer. En daarom moet het speciale fonds dat daarvoor is, het Fonds 1877, groter worden. Groene-redacteur Casper Thomas licht het initiatief toe.

Hans Nijenhuis
Hans Nijenhuis, nu nog van NRC, wordt per 1 mei de nieuwe hoofdredacteur van het AD. Hij is de opvolger van Christiaan Ruesink, die vertrok naar Voetbal International. Over zijn nieuwe baan zegt Nijenhuis: "Bovenaan mijn lijstje staat: hoe halen we het beste uit de samenwerking met de regionale titels van de Persgroep? En hoe krijgen we onze journalistiek via AD.nl in de timeline van de millennials? Hoe zorg je ervoor dat gebruikers op sociale media de AD-artikelen gaan delen?"

BNR Mediazaken, iedere donderdag live om 19:00 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen