Mediazaken22 nov '12 14:03

BBC plukt topman uit Royal Opera House

Auteur: Harmen Simon Teunis

De baas van het Royal Opera House in Londen, een van de toonaangevende operahuizen van de wereld, wordt de nieuwe directeur-generaal van de Britse omroep BBC.

De BBC meldde de aanstelling van Tony Hall donderdag. Hall kent de omroep al goed omdat hij eerder leiding gaf aan de nieuwsorganisatie van de omroep.

Hall volgt George Entwistle op, die eerder deze maand opstapte na de functie van directeur-generaal slechts 54 dagen te hebben vervuld. Entwistle vertrok wegens geblunder door BBC's Newsnight.

Hij gaf aan zich als directeur-generaal verantwoordelijk te voelen voor alle inhoud van de BBC-shows en dus ook voor de "onacceptabele journalistieke standaard" in de Newsnight-uitzending. Opstappen was volgens Entwistle "het enige waardige" wat hij kon doen. In het programma werd ten onrechte gesuggereerd dat een bekende politicus zich in de jaren 80 schuldig had gemaakt aan kindermisbruik.

De BBC maakte een zware periode door als gevolg van de affaire rond het seksueel misbruik van de vorig jaar op 84-jarige leeftijd overleden BBC-icoon Jimmy Savile. Savile zou zich in de jaren 60 tot 80 op grote schaal hebben vergrepen aan schoolmeisjes.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen