Mediazaken12 nov '12 10:36

Ook directeur BBC News doet stap opzij

Auteur: Anne-Greet Haars

Na het vertrek van algemeen BBC-directeur George Entwistle heeft maandag ook het hoofd van BBC News een "stap opzij'' gezet.

Helen Boaden en haar plaatsvervanger zouden hangende het interne onderzoek van de omroep hun plek hebben opgegeven, meldt de Britse omroep.

De BBC staat bekend om zijn degelijkheid, maar wordt de laatste tijd geplaagd door schandalen. De afgelopen weken kwam eerst een groot misbruikschandaal rond de inmiddels overleden BBC-ster Jimmy Savile aan het licht. Daarna moest de omroep ook nog eens door het stof voor een uitzending van het actualiteitenprogramma Newsnight.

Het programma had gesuggereerd dat een bekende politicus zich schuldig had gemaakt aan kindermisbruik in de jaren 80, maar moest daar op terugkomen.

Verantwoorderlijk
Entwistle stapte op omdat hij zich als directeur-generaal verantwoordelijk voelt voor alle inhoud van de BBC-shows en dus ook voor de "onacceptabele journalistieke standaard" in de Newsnight-uitzending. Opstappen was volgens Entwistle "het enige waardige" wat hij kon doen.

Gerelateerde artikelen