Mediazaken18 aug '15 13:23Aangepast op 18 aug '15 15:35

18 augustus | Spike, New Scientist en Bosnië

Auteur: Andre van Arnhem

Het nieuwe tv-kanaal Spike gaat zich richten op... mannen. Wetenschap is in en het jubilerende maandblad New Scientist profiteert. En als journalist je eigen buitenlandse reis crowdfunden, het blijkt te kunnen.

Foto: Binh Tran
Foto: Binh Tran

Een nieuwe tv-zender voor mannen... Hadden we er daar al niet genoeg van? 'Spike' is de naam van die nieuwe zender die vanaf 1 oktober te zien is in Nederland. Het is een nieuw merk van Viacom, het bedrijf achter MTV, Nickelodeon en Comedy Central.

New Scientist
Wetenschap is hot. De Wereld Leert Door scoort op prime-time bij de Publieke Omroep. Robbert Dijkgraaf en Diederik Jekel zijn dankzij DWDD bekende Nederlanders geworden. En de gratis internet-colleges van de Universiteit van Nederland worden druk bezocht. Logisch dus dat het goed gaat met het populair-wetenschappelijke maandblad New Scientist. Hoofdredacteur Jim Jansen is te gast.

Bosnië 20 jaar na de oorlog
Over Srebrenica horen we en lezen we nog zeer regelmatig, maar hoe gaat het twintig jaar na de oorlog in de rest van Bosnië-Herzegovina? Dat vroeg freelance-journalist Marcel van der Steen zich ook af. Dus dacht-ie: ik ga daar twee maanden naar toe, voor reportages, een film en een boek. Moest alleen nog even geld voor bij elkaar ge-crowdfund worden. En dat is gelukt.

BNR Mediazaken, iedere dinsdag live om 15:00 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen