Mediazaken18 apr '14 16:45Aangepast op 22 apr '14 08:24

BNR Mediazaken 21 april | ANP over betalen voor nieuws en Tuvalu over de toekomst van tv productie

Auteur: BNR Webredactie

Maandag in Mediazaken: Veranderingen in het Omroep Bestel zijn een bedreiging voor TV producenten. En betalen voor nieuws gaat volgens het ANP verder dan alleen de juiste bronvermelding. Te gast zijn Taco Zimmerman van Tuvalu Media en Marcel van Lingen, hoofdredacteur van het ANP.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Persbureau ANP bekijkt mogelijkheden om te betalen voor nieuws dat wordt overgenomen van ANDERE media. Dat schrijft Marcel van Lingen, hoofdredacteur van het ANP in een opiniebijdrage op Villamedia. Want het overnemen van nieuws blijft jatten, ook al vermeld je de bron. Pas als de verschillende partijen waarde overdragen, dan komt aan jatten een einde.

Tuvalu
Nederland staat in de top 3 van landen met de meest succesvolle tv producenten. We kennen allemaal Eyeworks, Endemol en Talpa. Onbekender maar niet minder succesvol is Tuvalu Media. Met programma's als Ali B op Volle Toeren en Maestro heeft dit bedrijf grote succes behaald. De komst van Netflix en de veranderingen binnen de Publieke Omroep, verandert veel aan de huidige positie van productiemaatschappijen. Taco Zimmerman, algemeen directeur is te gast.

BNR Mediazaken, iedere maandag live om 15:00 uur op BNR.

Gerelateerde artikelen