Mediazaken9 feb '12 18:25Aangepast op 10 feb '12 07:41

Een programma met alléén maar Mollen

Auteur: Pieter van den Akker

Wie Is De Mol is in volle gang. Duizenden puzzelaars zoeken stad en land af naar hints over wie 'de Mol' is. BNR's Frits Huffnagel is één van de zes overgebleven deelnemers en potentiële Mollen.

"Het is een heel spannende aflevering, omdat er een vrijstelling in het spel komt", zegt de BNR-presentator van Zakendoen Met over aflevering 6 die donderdagavond wordt uitgezonden.

Verdeeldheid
Huffnagel legt uit: "We moeten met z'n allen met pijl en boog schieten op een vrijstelling. De twee die het dichtstbij komen, moeten een opdracht vervullen die door de anderen moet worden gefrustreerd. Als het de twee lukt, moeten ze onderling uitvechten wie de vrijstelling krijgt. Dat zorgt meteen voor spanning en sensatie en voor grote verdeeldheid in de club."

Vrijstelling
Huffnagel gaat verder: "Er zijn twee mensen die mogelijk een vrijstelling krijgen, dat vinden de andere vier niet leuk. Die vier kunnen het voor die twee vernaggelen. Gaan ze dat doen of denken ze 'wat maakt het uit?' En we zitten nog met de vraag of het geld kóst of oplevert als ze het gaan vernaggelen. En: de Mol heeft natuurlijk geen vrijstelling nodig, maar dat wil niet zeggen dat de Mol niet zijn of haar best doet om de vrijstelling te bemachtigen."

Gezien het karakter van de opdracht is het van belang dat de deelnemers goed kunnen schieten. Of Huffnagel dat onder de knie heeft? "Ik kan redelijk goed schieten ja", antwoordt hij.

Mikken
Na een korte stilte: "Wat overigens door iemand uit de groep geheel ten onrechte wordt toegeschreven aan het feit dat ik in militaire dienst heb gezeten. Ik weet niet wat voor voorstelling ze daarbij hebben, maar in dienst heb ik nog nooit met pijl en boog geschoten. Maar in dienst leer je in ieder geval wel te mikken. Dat zou wel eens in mijn voordeel kunnen zijn."

Afzijdig
Op internetfora wordt opgemerkt dat Frits zich in de vorige aflevering wat afzijdig hield. Daarom de vraag hoe hij daar zelf over denkt. "Dat kan wel een beetje kloppen. Ik had in het vliegtuig liggen pitten, want ik voelde me niet helemaal lekker. Daar was ik overigens niet de enige in, want Anne-Marie voelde zich ook niet zo lekker en zij is volgens mij helemaal door blijven pitten."

Dan zegt hij: "Van de andere kant: ik was natuurlijk de enige die in het Westerndorp geld in de pot heeft gebracht. Terwijl de rest alleen maar op jokerjacht was." Wat voor tactiek daar achter zat? "Geld in de pot brengen. Dat is toch de bedoeling?"

Uiterst vreemd
Als het zo simpel is, zouden meer deelnemers zijn voorbeeld moeten hebben gevolgd. Niet waar? Huffnagel resoluut: "Het is ook uiterst vreemd dat zij dat niet hebben gedaan. Eigenlijk ben ik de enige die nog een beetje z'n best doet. Als je in een programma zit met alleen maar Mollen, wordt Wie Is De Mol? wel een heel moeilijke vraag."

Shock
Elke aflevering opnieuw zorgt voor een 'shock', concludeert hij ten slotte. "Ik kan je verzekereren: vanavond wordt het helemaal een schokkende aflevering. Al is het maar omdat we in een van de opdrachten met elektriciteit aan de gang moeten. We moeten ervoor zorgen dat er lichtpalen gaan branden. Maar in de tussentijd lopen we het risico neergeschoten te worden. Een heel pittige oefening."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen