Mediazaken11 nov '11 20:10

VARA stemt in met fusie BNN

Auteur: BNR Webredactie

De verenigingsraad van de VARA heeft vrijdag ingestemd met een fusie met BNN. De omroep gaat de plannen nu verder uitwerken.

Dat heeft de omroep bekendgemaakt. Nu het hoogste orgaan van de VARA akkoord is, kan de volgende stap worden gezet. Die bestaat uit het bepalen van de vorm van de nieuwe fusieomroep, waar deze zich gaat vestigen en bekijken welke gevolgen dat voor de werknemers van de VARA en BNN heeft.

Ledenraad BNN stemde al in
Deze plannen moeten er in het voorjaar van 2012 liggen. De ledenraad van BNN stemde vorige week al in met het verder praten over de fusie. Het bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) presenteerde onlangs een fusieplan waarin de KRO samengaat met de NCRV, de TROS met de AVRO en de VARA met BNN. De EO, Omroep MAX en de VPRO blijven als aparte omroepen bestaan.

Nieuwe omroepmodel in 2016
Alle betrokken omroepen moeten de komende tijd de plannen aan hun ledenraden voorleggen. Voor eind november moeten zij hun besluiten kenbaar maken aan de minister. Het is de bedoeling dat het nieuwe omroepmodel in 2016 is ingevoerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen