Mediazaken12 mrt '12 12:21

Acties Omroep Max bij extra bezuinigingen

Auteur: Elke van Boxmeer

Jan Slagter gaat leden van Omroep Max mobiliseren om te protesteren als de overheid nog meer wil bezuinigen op de publieke omroep.

"We zijn al veel te braaf geweest toen het ging over de eerste 200 miljoen euro", zei de directeur van Omroep Max maandag in het programma Mediazaken op BNR. Slagter voorspelt dat Hilversum een spookstad wordt bij een nieuwe bezuinigingsronde.

Op dit moment onderhandelen de regeringspartijen over extra miljardenbezuinigingen. "De inkt van het rapport van de eerste 200 miljoen euro is nog niet eens droog. Het zou daarom onbegrijpelijk zijn en getuige van onbehoorlijk bestuur als er nog meer banen moeten verdwijnen."

Herdefiniëring taken
Ton Verlind, oud-directeur van de KRO, pleit voor een herdefiniëring van de taken van de publieke omroep. " Minder geld betekent een aanpassing van het takenpakket. Er moet overleg gevoerd worden met het publiek, zij gaan hierover", zegt Verlind. "Wat verwacht de politiek de komende jaren van de publieke omroep en hoeveel geld heb je daarvoor over, want een inhoudelijke discussie wordt maar niet gevoerd. En dan zakt het systeem binnen een paar jaar in elkaar."

Derde net
Volgens Frank Eijken, media-adviseur en oud commercieel directeur van RTL kan het derde net prima verdwijnen bij extra bezuinigingen. " Het lijkt erop dat het een doel is om drie zenders in de lucht te houden, maar door internet en andere middelen zijn twee netten ook voldoende om de doelgroep te bereiken."

Eijken meent dat de STER zwaar overdrijft door te stellen dat zij 90 miljoen euro aan inkomsten missen als dit net verdwijnt. " 10 tot 20 miljoen euro kan verdwijnen en niet meer, waardoor totale bezuiniging van het derde net hoger is dan alleen maar de reclame opgeven."

Luister naar het volledige interview via de knop onder de afbeelding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen