Mediazaken1 nov '12 12:44Aangepast op 1 nov '12 16:00

Paul van Gessel weg bij BNR

Auteur: Thijs Baas

Hoofdredacteur Paul van Gessel verlaat BNR Nieuwsradio om per 1 februari aan de slag te gaan als algemeen directeur bij RTV Noord-Holland en AT5.

"Ik verlaat BNR met pijn in mijn hart, maar ik heb de zender door de puberteit mogen loodsen en nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging", zei Van Gessel bij de aankondiging van zijn vertrek.

Zoektocht naar goede opvolger
In een interview met Paul van Liempt zegt Van Gessel dat het 'tegelijkertijd slecht en goed voelt':

"We hebben hier zes mooie jaren gehad en ik ga met een gevoel weg dat het goed was en er een goede opvolger gevonden moet worden die er een verdieping bovenop bouwt."

Groot gemis
Adjunct-hoofdredacteur Meindert Schut zei het vertrek van Van Gessel zeer te betreuren en de zender in de vijf jaar onder Van Gessel enorm te hebben zien veranderen. "Niemand is onmisbaar, maar het is een groot gemis voor BNR Nieuwsradio."

Verdriet en trots
"Het is met verdriet en trots dat ik jullie vandaag kan melden dat Paul van Gessel per1 februari aanstaande vertrekt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Wij laten Paul met spijt vertrekken naar ook een prachtig mediabedrijf, waar ook twee merken samenkomen in een omgeving van radio, internet en TV", zegt directeur Jacques Kuyf van FD Mediagroep.

Meer verdienen
Van Gessel geeft bij Paul van Liempt toe dat hij bij RTV N-H/AT5 behalve nieuwe uitdagingen, ook meer salaris gaat krijgen dan bij BNR:

"Ik ga ietsjes meer verdienen ja, maar het is de publieke sector en je kent de Balkenende-norm. Helaas is die bedacht in de tijd dat hij nog minister-president was, want tegenwoordig zit hij heel veel geld te verdienen bij Ernst&Young. Dus ik ben voor de nieuwe Balkenende-norm, maar die heb ik niet los kunnen krijgen."

Begrip voor overstap

Uitgever Eugenie van Wiechen betreurt het vertrek van Van Gessel, maar heeft veel begrip voor de overstap:

"Ik ken hem als een gepassioneerde vakman, die BNR heeft gemaakt tot het grote succes dat het nu is. Recent beloond met de Marconi-award. Een man die overal kansen ziet, dat gaan we heel erg missen. We gaan proberen een waardig opvolger te vinden, en dat gaat lukken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen