Mediazaken19 apr '12 15:05Aangepast op 19 apr '12 20:40

Journalist The Sun aangehouden

Auteur: Fleur de Bruijn

De Britse politie heeft een journalist van de boulevardkrant The Sun aangehouden wegens illegale betaling aan een overheidsfunctionaris.

Dit heeft Scotland Yard donderdag laten weten. Volgens berichten in Britse media gaat het om royaltyverslaggever Duncan Larcombe. De arrestatie is het gevolg van een onafhankelijk intern onderzoek van News Corporation zelf, het bedrijf dat The Sun uitgeeft.

Journalistieke normen
Eigenaar Rupert Murdoch heeft de commissie voor journalistieke normen opgezet na het schandaal dat vorig jaar leidde tot de sluiting van News of the World. De zondagskrant had zich onder meer illegaal toegang verschaft tot de voicemail van een vermoord meisje.

Bal bij het OM
Gisteren werd bekend dat de Britse politie de namen en dossiers van elf personen naar het Openbaar Ministerie heeft gestuurd, in de zaak van het afluisterschandaal bij News of the World. Na een politieonderzoek van meer dan een jaar, ligt de bal nu bij het OM. Dat gaat bepalen of de elf personen vervolgd worden vanwege het afluisterschandaal bij de Engelse tabloid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen