Mediazaken20 jul '12 07:50

Wie wil Wegener?

Auteur: Thijs Baas

Uitgeverij Wegener staat in de etalage, nu het Britste moederbedrijf Mecom de deur open heeft gezet voor overname van de Nederlandse uitgever van regionale dagbladen en huis- aan- huis bladen.

Vorige maand kreeg het bedrijf een winstwaarschuwing. Er was de afgelopen weken door de koersval redelijk wat druk op topman Tom Toumazis, die gisteren uiteindelijk opstapte. "Het was de bedoeling dat hij het bedrijf zou laten groeien. Dit is niet het gewenste scenario voor hem. Hij had een duidelijke opdracht om te laten zien dat het nog wel zin had om alle onderdelen bijeen te houden", zegt Jeroen Segenhout van het Financieele Dagblad.

Tegenvaller
In plaats daarvan kreeg het bedrijf te maken met tegenvaller op tegenvaller. "De markt zit tegen en de advertentie-inkomsten staan zwaarder onder druk dan eerder verwacht en het is nog maar de vraag of de digitale strategie die Toumazis heef ingezet wel goed gaat werken.

De TMG is de meest voor de hand liggende partij voor een overname, maar ook de Persgroep of een particuliere investeerder is een optie. "De krantenmarkt staat er niet zo florissant voor. Als er gewoon een goede prijs is voor partijen om in te stappen zullen ze het zeker doen. Wegener is wel het één na grootste krantenbedrijf van Nederland en nog steeds winstgevend."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen