Mediazaken10 nov '11 18:46Aangepast op 10 nov '11 19:21

Jan Bonjer nieuwe hoofdredacteur FD

Auteur: BNR Webredactie

Jan Bonjer is de nieuwe hoofdredacteur van het Financieele Dagblad. Dat is donderdagavond bekend geworden.

Bonjer (54) is onder meer oud-hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad en hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Hij begon zijn journalistieke carrière bij het Leidsch Dagblad en heeft later onder meer gewerkt bij Nieuwe Revu, NRC, Dagblad van het Noorden en het AD.

Hij was in de periode van 1998 tot en met 2009 hoofdredacteur van achtereenvolgens Drentse Courant/Groninger Dagblad, Dagblad van het Noorden, Algemeen Dagblad en AD NieuwsMedia. In 2010 was hij interim-directeur van Free Voice, een non-gouvernementele organisatie voor bevordering  van persvrijheid en mediaontwikkeling.

FD is een fascinerende krant
Een verheugde Bonjer gaf donderdagavond op BNR een reactie op zijn aanstelling. Op de vraag waarom hij graag bij het FD wil werken, antwoordde hij: "Het is een fascinerende krant. Een nichekrant, die "need to know-nieuws" moet brengen."

Volgens Bonjer is het FD van onschatbare waarde voor ondernemend en besluitnemend Nederland. "Een nichekrant die excelleert op het financieel-economische domein. Het FD is een krant waar de crossmediale ontwikkeling goed loopt, en daar ben ik wel van."

Journalist in hart en nieren
Directeur-uitgever Eugenie van Wiechen van het FD is zeer verheugd over de benoeming. "Jan heeft ruime ervaring als hoofdredacteur van diverse kranten en is een journalist in hart en nieren. Hij heeft een goede kijk op de snelle ontwikkelingen in het medialandschap, en samen gaan wij  de relevantie van het FD versterken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen