Mediazaken12 nov '11 14:04

Leden akkoord met fusies KRO-NCRV en TROS-AVRO

Auteur: BNR Webredactie

De ledenraad van de TROS stemde zaterdag unaniem in met de voorgenomen fusie met de AVRO, en de verenigingsraad van de NCRV deed hetzelfde met de fusie met KRO.

Toekomstbestendig
De directie van de TROS laat weten nu groen licht te hebben voor de voorbereidingen voor de fusie. Die plannen moeten in het voorjaar op tafel liggen.

TROS-directeur Peter Kuipers is ervan overtuigd dat het samengaan "een goede stap is in de richting van een toekomstbestendige publieke omroep. Zowel beide organisaties als onze kijkers en luisteraars gaan hiervan profiteren."

Gelijkwaardig
Ook de NCRV en de KRO hebben fusieplannen, en ook die werden zaterdag goedgekeurd door de verenigingsraad van de NCRV, zo maakt de omroep bekendgemaakt.

Voorwaarde van de instemming was wel dat de vereniging en het merk kunnen worden behouden. Een week geleden ging de ledenraad van de KRO akkoord met het plan voor een fusie met de NCRV.

NCRV-directeur Coen Abbenhuis is blij met de beslissing van de verenigingsraad, het hoogste orgaan binnen de omroep. "We zullen op basis van gelijkwaardigheid de besprekingen met de KRO voeren. De combinatie NCRV-KRO wordt een krachtige en brede sociaal-maatschappelijke omroeporganisatie in het hart van het publieke bestel."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen