Mediazaken24 jan '12 10:21

Brinkman klaagt over 'Twitterknokploeg'

Auteur: Edme Koorstra

PVV'er Hero Brinkman heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen Elsevier. Het weekblad zou hem beschuldigen van bedreiging.

Brinkman is kwaad op het magazine, dat volgens hem suggereert dat hij achter dreigementen zit tegen trendwatcher René Boender, die de Willem Arondéuslezing zou houden. Hij verwijt het weekblad, dat hem in verband brengt met een 'Twitterknokploegje', "leugens en stemmingmakerij''.

Debat uitlokken
De Willem Arondéuslezing wordt jaarlijks georganiseerd door de provincie Noord-Holland. Het doel is om een debat uit te lokken over actuele maatschappelijke thema's. Boender besloot onlangs de lezing niet te houden, na kritiek van Brinkman. Die is behalve Tweede Kamerlid van de PVV ook Statenlid in Noord-Holland.

'Graaier'
Boender zei zich geïntimideerd te voelen. Brinkman had over Boender getwitterd: "Deze klimaatgoeroe vraagt rond 6500 euro voor lezing van half uurtje. Compleet over de top. Graaier!"

Voorzitter Jeff Leever van de werkgroep die de lezing voorbereidt, zei al eerder over het terugtrekken van Boender: "De PVV heeft allerlei onzin over hem naar buiten gebracht, bijvoorbeeld dat hij een linkse graaier zou zijn.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen